El robatori del terme


La vesprada-nit del 27 de maig de 2017 es presentava la gravació sonora El robatori del terme, produïda per l'associació Amics de les Danses de Guadassuar.

L'acte es va dur a terme al Sequer de Cardenal, i allí vam ballar els nostres balls guadassuarencs, ja que les músiques s'inclouen al disc:

- Bolero de Guadassuar, amb una part instrumental i l'altra amb la veu de Pep Gimeno "Botifarra", i la lletra original que es va recollir a Guadassuar per Agustí Roig i publicada per primera vegada pel cançoner de Salvador Seguí als anys huitanta.

- Jota de Guadassuar, precedida per les cançons que l'han conformat: El meu xic (cantada per Adela Ibiza), Jo tinc un verderol (amb la veu d'Àngel Pérez) i Si festege o no festege (per Rick Alós).

- Masurca de Guadassuar, amb dos versions: vent i corda. La versió de vent també ve precedida per la cançó d'on naix La lloca torta, cantada per Juan Boïls.

- Fandanguet de Guadassuar.

- Bolero de l'Aurora. Mentre entràvem a ballar va sonar la Despertà de l'Aurora, d'on naix este bolero.

Totes elles les vam ballar en un dia especial tant per l'alegria de la publicació d'estes músiques nostres, com per la especial atmòsfera i el caliu de tants amics que ens van acompanyar.


A més de la música dels nostres balls, la gravació recull moltes cançons, cançonetes que provenen de la memòria guadassuarenca, així com set versions de la xàquera de Guadassuar i altres sorpreses que podeu descobrir. Els arranjaments de pràcticament tots els temes i la direcció del disc va a càrrec de Joan B. Boïls.

Per a nosaltres un plaer haver participat en un acte tan emotiu i un goig tindre esta gravació de les músiques que ballem